Cele mai mari oportunități pe care ți le aduce criza corona

By on March 28, 2020 • No Comments on Cele mai mari oportunități pe care ți le aduce criza corona

Dacă lucrezi în IT probabil că acum lucrezi de acasă. Poate că nu pare așa, dar în momentul de față ai o ocazie unică să-ți câștigi libertatea pe termen lung.

Negociezi să lucrezi remote la jobul tău curent

Știu că a fost nevoie de masuri extreme ca să ajungem aici dar angajatorii vor fi mai deschisi să aprobe o schimbare dacă a fost testată și rezultatele o susțin.

E incredibil că acum ai oportunitatea să demonstrezi că nu ai nevoie de supraveghere ca să fii productiv. Dacă depui puțin efort să fii puțin mai productiv lucrând de acasă decât erai la birou, îți va fi super ușor să negociezi să poți rămâne angajat remote și după ce se scot restricțiile.

Găsești un job remote

Dacă nu te limitezi la companiile din orașul tău vei avea oportunități mult mai bune pe plan profesional. Acum e mai ușor ca niciodata să îți cauti un job remote. Poți să te folosești de faptul că lucrezi de acasă și poți lipsi oricând 30-60 minute pentru un interviu fară să observe nimeni.

Freelacing

În loc să stai pe net aiurea toată ziua poți să te apuci de freelancing. Poți face asta în paralel cu jobul tău actual până când ești pregătit să renunți la el.

Brusc ai o gramadă de timp liber din cauză că nu mai pierzi la fel de mult timp pe: transport, schimbat, mâncat, socilizat cu colegii, ieșiri în oraș, etc. Stiu ca acum consumi o gramadă de timp pe spalat pe mâini dar nu va fi niciodată mai ușor să faci în paralel freelancing și un job normal.

Side project

Poți să profiți de faptul că majoritatea oamenilor au productivitate scazută și în loc să complaci cu situația și să pierzi timpul, te apuci și lucrezi la un side project. În cel mai rău caz nu vei avea un produs de succes dar vei învăța ceva din toată experiența.

Concluzie

Lucratul de acasă poate fi mult mai eficient decât munca de la birou, pe langă asta situația actuală (#staiacasă) ajută să crească numărul de ore libere pe care le ai într-o zi. Acum ai oportunitatea să-ți găsești un job remote care ți se potrivește sau să-ți inventezi unul 🙂

Vrei să-ți trimitem toate noutățile pe email?

Vezi ce mailuri trimitem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *