Cum un birou m-a ajutat să obțin work life balance

By on January 9, 2020 • No Comments on Cum un birou m-a ajutat să obțin work life balance

E greu să te deconectezi de lucru dacă lucrezi acasă. E mișto să lucrezi mult dar nu e sustenabil. Ce am observat că merge e să ai un spațiu dedicat pentru muncă, o cameră, sau mai bine un birou. 

Multă lume recomandă hub-uri. Pentru mine personal un hub e prea social ca să pot lucra eficient, prefer ceva mai mic, mai intim. 

Pe la începutul lui 2015 lucram de acasă și după o perioadă de productivitate intensă, productivitatea asta a început să devină o problemă. 

Nu puteam să dau drumul la lucru – lucram la afacerea mea și ca freelancer, copilul îmi era pe drum. Voiam să mă bucur de timpul petrecut acasă, așa că am decis să-mi iau un birou. 

M-am uitat să văd ce chirii erau pe piață și am avut noroc să văd că apartamentul din același bloc în care locuiam când am început We ❤ Swift era disponibil. Am sunat proprietarul și l-am închiriat pe loc.

Biroul nu a stat gol prea mult timp. Am colaborat și am mentorat alți freelanceri și la un moment dat a apărut încă un startup care să se folosească de spațiu. 

În primele 3 luni după ce s-a născut fiul meu mergeam la birou doar că să-mi beau cafeaua și să răspund la mailuri de la clienți sau comentarii de pe site. Terminasem de curând prima carte și platforma de e learning. Proiectul era în sfarsit pe maintenance mode și puteam să-mi permit mai mult timp liber. Faptul ca am avut un loc separat pentru muncă m-a ajutat foarte mult să mă deconectez de muncă și să mă bucur de primele luni cu fiul meu.

Pot sa zic că faptul ca mi-am luat un birou atat de aproape de casă mi-a salvat o grămadă de timp, și nu doar pe transport, iarna mergeam în pantaloni scurți la lucru.

Pot să zic cu siguranță că biroul a fost una din cele mai bune investiții pe care le-am făcut în perioada aia. Am cunoscut o grămadă de oameni, am primit înapoi sute de ore și am avut mai multă liniște acasă.

Mintea leagă locul de amintiri. În funcție de unde ești mintea îți generează tot felul de gânduri în mod automat. Dacă acasă și la lucru îs în același loc vei avea gânduri de lucru acasă și invers. Când se întâmplă asta ai nevoie foarte multă voință ca să lucrezi și la finalul zilei te simți consumat. 

Faptul ca am început sa lucrez în alt loc a avut impact aproape instant. Deși eram doar cu 5 etaje mai sus și duceam laptopul cu mine, puteam să dau drumu mai ușor la muncă când eram acasă din cauză că erau două locuri diferite.

Vrei să-ți trimitem toate noutățile pe email?

Vezi ce mailuri trimitem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *